Company Logo

Carian

Pelawat Di Talian

We have 1 guest online

Air Minuman Penawar Lagenda

Merintis Mukjizat Perubatan Nabi ke arah Menterjermahkan Semula Kualiti Air Minuman Harian Melalui Penawar Lagenda

PENGENALAN

airpenawar3Air Penawar Lagenda merupakan produk hasil kajian intensif Episode Lagenda Sdn. Bhd, bersama beberapa orang sarjana muslim bertaraf Antarabangsa, iaitu Dr. Muhammad Shakran Shuhatah dari Mesir  bersama seorang gemologist dari Malaysia Dr Hisham bin Hashim dengan dibantu oleh seorang pakar etnologi.

Kajian selama lebih dari 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s berkaitan spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian secara saintifik oleh pakar pakar sains tersebut, maka terhasilnya sejenis Air Minuman Penawar Lagenda yang sangat menakjubkan.

Gabungan amber ( resin / getah ) spesies pine cypress di Banjaran Ararat Turki dan mineral garam kristal yang ditemui di Pergunungan Hunza, Karokoram yang di kedalaman 2000 kaki telah mencetuskan satu fenomena dalam mencerna suatu makna baru dalam konsep air minuman yang wajar kita manfaatkan. Kami di Episode Lagenda melalui a Minuman Penawar Lagenda ini, kami percaya dan yakin, bahawa produk ini akan meletakkan piawaian baru dalam konsep air minuman abad ke - 21 ini.

MENGAPA AIR

AIR: merupakan kurniaan Ilahi yang sangat ajaib. Semua hidupan memerlukan air. Lebih daripada 70% berat normal manusia adalah air.

Firman Allah Taala dalam Al Quran::

'Dan Allah menurunkan hujan dari langit untuk menyucikan kamu dengan air hujan
itu dan menghilangkan dari kamu gangguan-gangguan syaitan
untuk menguatkan hatimu dan memperteguhkan dengannya telapak kakimu '

                                                              Al Anfaal : 11

RAHSIA KAUM HUNZA

  • Kaum ini dikatakan memiliki purata umur terpanjang di dunia dengan rata-rata dari mereka berusia lanjut antara 120 hingga 140 tahun dan setelah satu penyelidikan saintifik dilakukan di kawasan tersebut, hasil kajiannya sangat mengejutkan.
  • RAHSIA umur panjang kaum ini dikaitkan dengan faktor AIR YANG MEREKA MINUM!!!
  • Kajian Dr Patrick Flanagan menunjukkan molekul air yang diminum oleh kaum tersebut sangat kecil hingga mencapai 5 nanometer iaitu 2000 kali ganda lebih kecil dari sel darah merah di samping memiliki potensi eletrik ( caj eletrik ) tersendiri yang dipanggil zeta potential.
  • Molekul air yang sangat kecil ini yang juga dipanggil nano colloids dengan potensi eletrik ini berinteraksi dengan molekul hidrogen dan oksigen hingga membentuk struktur kristal molekul air tersebut yang memudahkan penyerapan hingga ke dalam sel tubuh paling kecil sekalipun.

KHASIAT AIR MINUMAN PENAWAR LAGENDA

KHASIAT UNTUK ORANG DEWASA sebagai Energy Booster

Air Minuman Penawar Lagenda mengandungi lebih 80 mineral penting yang diperlukan oleh badan. Ianya berupaya mengimbangi PH dan mengantikan kehilangan elektrolit badan. Air Minuman Penawar Lagenda boleh melegakan penafasan, memulihkan sistem pencernaan, menenangkan emosi dan memudahkan pengamalnya untuk memperolehi tidur yang nyenyak.  Disamping it juga ianya dapat meredakan tekanan saraf, menguatkan tenaga dan sistem imuniti tubuh.

Minuman ini amat sesuai untuk mereka yang menjadi ahli sukan.

KHASIAT UNTUK KANAK-KANAK SEKOLAH sebagai Brain Faculty

Baik untuk kecergasan minda & fizikal anak-anak yang bersekolah. Menguatkan ingatan dan kefahaman.

TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK YANG BARU LAHIR 

Dapat menyembuh dan mencegah penyakit Hepatitis B atau kekuningan dengan segera.

AIR MINUMAN PENAWAR LAGENDA

Kencing Manis
Terbaik untuk orang yang menghidapi kencing manis. Amalkan dengan meminum 1 botol setiap hari.  Selepas 3 hari periksa kandungan gula dalam darah anda.

Darah Tinggi
Untuk orang yang menghidapi darah tinggi, amalkan dengan meminum 1 botol setiap hari.  Selepas 15 minit sahaja  meminumnya, sila periksa tekanan darah anda.


Memelihara Kesihatan Anda Bersama Penawar Lagenda